Vitaliteit in organisaties

Thuiswerkplek

Vitale organisaties hebben een positief werkklimaat, een duidelijke visie en doelstellingen en zijn in staat om adequaat in te spelen op de (veranderende) samenleving en de behoeften van de medewerkers. De medewerkers zijn energiek, de klanten tevreden, het ziekteverzuim laag en organisatieprestaties hoog.


De coronacrisis heeft ons veel bijgebracht. Een van die dingen is dat we ons veel bewuster van onze levensstijl geworden zijn. Door gezond te leven kunnen we ons immuunsysteem sterker te maken, maar ook sneller herstellen van gezondheidsklachten.

Veel organisaties en andere bedrijven zien steeds meer het belang van een gezonde leefstijl en meer vitaliteit bij medewerkers. Er is steeds meer aandacht voor verzuimpreventie. Door te voorkomen dat medewerkers ziek worden kunnen organisaties en bedrijven veel kosten besparen.

Vitaliteit van een werknemer

Volgens verzekeraar ASR zijn er vijf pijlers die bijdragen aan de vitaliteit van een werknemer, namelijk fysieke gezondheid, mentale gezondheid, gezonde voeding, sociale motivatie en werkomgeving. “Een gezonde werkomgeving is een belangrijke factor van vitaliteit op de werkvloer. Wanneer een werkomgeving gezond is, zijn werknemers productiever, gemotiveerder en fysiek gezonder. Dat betekent betere bedrijfsresultaten en minder ziekteverzuim”, aldus de verzekeraar.

Verken de mogelijkheden voor uw organisatie!

Maak een afspraak